Μη μαλώνετε στις Πολυκατοικίες για το Πάγιο Θέρμανσης και χάνετε το "δάσος" της Εξοικονόμησης. Εκτός ΒΙΟΜΑΖΑΣ, η Άμεση-Προσιτή λύση: ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗ.

Σε συνέχεια του Προβληματισμού για την ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ της Θέρμανσης, την εύρεση Λύσης και την Εφαρμογή της, έχω ήδη τα Αποτελέσματα.
Τελικό ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ από τα παρακάτω Στοιχεία: ΚΕΡΔΟΣ ανά Διαμέρισμα (~75 τ.μ.), με Θερμιδομετρητές, ~340 € για τον επικείμενο Χειμώνα και επιβάρυνση ~10 € για 1 Θερμαινόμενο διαφορετικά και απαλλασσόμενο Διαμέρισμα από το Πάγιο Θέρμανσης. Τα ντοκουμενταρισμένα στοιχεία (ψηφιακές φωτογραφίες ενδείξεων, αναλυτικοί Υπολογισμοί σύμφωνα με το Νόμο κλπ), βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
*Σύμφωνα με τα τελικά ηλεκτρονικά-αντικειμενικά στοιχεία κατανάλωσης του φετινού Χειμερινού εξαμήνου (Οκτωβρίου 2011 έως και Μαρτίου 2012), σε σχέση με το προηγούμενο Χειμερινό 6μηνο (Οκτωβρίου 2010 έως και Μαρτίου 2011), υπολογίζοντας (σε μια Πολυκατοικία 9 Διαμερισμάτων 60 και 90 τ.μ., στο ΛΑΥΡΙΟ) τα Κοινόχρηστα αναλυτικά (και με Ωρομέτρηση και με Θερμιδομέτρηση), προκύπτουν Συνολικά:
-Φέτος με Θερμιδομετρητές (που τοποθετήθηκαν 15-11-2012): 1.444 Ώρες, 2.890 Λίτρα, με 0,967 € Μέση Τιμή Λίτρου, 2.794 € Κόστος.
-Πέρυσι με Ωρομετρητές: 1.086 Ώρες, 3.190 Λίτρα, με 0,754 € Μέση Τιμή Λίτρου, 2.404 € Κόστος.
-Φέτος με Ωρομετρητές: 1.444 Ώρες, 4.242 Λίτρα, με 0,967 € Μέση Τιμή Λίτρου, 4.101 € Κόστος.
-Το Νέο Χειμώνα (σε 6 μήνες) με Ωρομετρητές: 1.444 Ώρες, 4.242 Λίτρα, με 1,5 € Νέα Τιμή Λίτρου, 6.363 € Κόστος.
-Κέρδος Συνολικό, Φετινού Χειμώνα: 1.352 Λίτρα, Αξίας 1.307 € (47% λιγότερο από πέρυσι) ή Κέρδος 218 € μέσ.όρος Θερμαινόμενου Διαμερίσματος.
-Κέρδος Συνολικό, επόμενου Χειμώνα (μετά από 6 μήνες) 1.352 Λίτρα, Αξίας 2.028 € (73% λιγότερο από πέρυσι).
-Κέρδος Συνολικό, 16 μηνών 3.335 €, δηλαδή Μέσο Όρο 556 € ανά Διαμέρισμα (υπολογίζοντας 6 μόνο και 3 Διαμερίσματα με μηδέν Θερμίδες) και φυσικά το Κέρδος θα συνεχίζεται.
Άρα με 9 ενεργά Διαμερίσματα, το συνολικό Κέρδος της Πολυκατοικίας για Θέρμανση, θα έφτανε περίπου στις 5.000 €. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το κέρδος ξεκινάει από 10% και φτάνει στο 80% (για κάθε Διαμέρισμα), ανάλογα με τα καλοριφέρ που κλείνετε.
-Φυσικά ο καθένας ξεχωριστά, ξέρει και μπορεί να υπολογίσει πόσο περισσότερο μπορεί να κερδίσει, εκμεταλλευόμενος καλύτερα τα πλεονεκτήματα των Θερμιδομετρητών.
*ΠΡΟΣΟΧΗ: Με αποθηκευμένη αναζήτηση στη Google, της λέξης "ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ", λαμβάνω καθημερινά (επί 2 χρόνια) ένα ενημερωτικό Email, με οτιδήποτε γράφεται για Κοινόχρηστα.
-Αυτό που βλέπω λοιπόν (ιδιαίτερα τον πρόσφατο Χειμώνα), είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έφεραν πολύ μεγάλη "γκρίνια" και τεράστια προβλήματα στη συνοχή των Ενοίκων των Πολυκατοικιών, με συγκρούσεις, διακοπή θέρμανσης ή ρεύματος, μηνύσεις και πολύ μεγαλύτερα έξοδα ανά Διαμέρισμα για ατομική λύση θέρμανσης κλπ.
-Η εκτίμησή μου είναι ότι, το μέγεθος των επικείμενων προβλημάτων Θέρμανσης (σε ~6 μήνες), θα είναι τουλάχιστον τρομακτικό πανελλαδικά και πρέπει να προστατευτούμε έγκαιρα (με σύνεση), αντί να μαλώνουμε και να τρέχουμε στα Δικαστήρια.
-Κυρίαρχο πρόβλημα στις Πολυκατοικίες πανελλαδικά (αν και ήταν το "σαμάρι" και όχι ο "γάϊδαρος"), βγήκε η πρόθεση/άρνηση πληρωμής (από μερικούς Ενοίκους, με κλειστά ή ατομικά θερμαινόμενα Διαμερίσματα) του Πάγιου ποσού θέρμανσης {συνολικά 25-35% και συγκεκριμένα για κάθε Διαμέρισμα (fi*εi)*(Κόστος Θέρμανσης)}.
-Μετά από έρευνα (Νόμοι, Κανονισμός Πολυκατοικίας, ίντερνετ, ΤΕΕ κλπ) και συγκεκριμένους υπολογισμούς, η γνώμη μου είναι ότι έχουμε 2 περιπτώσεις: Διαμερίσματα κλειστά, που πληρώνουν αυτό το πάγιο θέρμανσης, ΝΟΜΙΜΑ και ΔΙΚΑΙΑ (σύμφωνα με το σκεπτικό του Νομοθέτη και τη Μηχανολογική Μελέτη) και Διαμερίσματα κατοικούμενα με ξεχωριστό τρόπο θέρμανσης, που πληρώνουν ΝΟΜΙΜΑ αλλά ΑΔΙΚΑ (εφόσον θερμαίνονται και δεν επιβαρύνουν τα Διαμερίσματα με τα οποία συνορεύουν).
-Τέλος, αν λάβετε υπ' όψιν σας, ότι με τους Θερμιδομετρητές εκμηδενίζεται η λογική του Νόμου (όταν π.χ. θερμαίνω ένα μόνο χώρο, "επιβαρύνοντας" τα γειτονικά Διαμερίσματα) και το γεγονός ότι η Απαλλαγή ενός (1) Διαμερίσματος (ΠΑΡΑΝΟΜΑ αλλά ΔΙΚΑΙΑ) από το πάγιο θέρμανσης, ισοδυναμεί με επιβάρυνση από 1 μέχρι 2,5 € (σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα Διαμερίσματα) για κάθε Χειμερινό μήνα, πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε για την Απαλλαγή ενός τέτοιου Διαμερίσματος (με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 950 χιλιοστών), χωρίς τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές και δαπανηρές διαδικασίες.
Τεράστιο είναι το ΚΕΡΔΟΣ, μπροστά στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ακόμη & ηλικιωμένοι & παιδιά ή να ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να πληρώσουν (έστω και ένας, μπλοκάροντας όλη τη Διαχείριση της Πολυκατοικίας).
Το ΚΕΡΔΟΣ γίνεται πολύ μεγαλύτερο, για Πολυκατοικίες με περισσότερα των ανωτέρω 6 Θερμαινόμενων Διαμερισμάτων και για Διαμερίσματα μεγαλύτερα των ανωτέρω 75 τ.μ.
Φυσικά, το ΚΕΡΔΟΣ από τη λύση της Θέρμανσης με καυστήρα ΒΙΟΜΑΖΑΣ, υπάρχει πάντα και μεγιστοποιείται σε συνδυασμό με τη ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗ.
Ανεκτίμητο παραμένει το ΚΕΡΔΟΣ, από τη μη "διάλυση" της Ομαδικής Θέρμανσης, από την αποφυγή συγκρούσεων-μηνύσεων μεταξύ των Ενοίκων της Πολυκατοικίας και από τα αναπόφευκτα (σε διαφορετική περίπτωση) πολλαπλάσια Έξοδα για Ατομική λύση Θέρμανσης ανά Διαμέρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, γράψτε στο τέλος κάποιο Όνομα, (έστω και ψευδώνυμο), για καλύτερη επικοινωνία. Φώτης.